Založ si blog

Matica slovenská neverí proklamovanému postoju mediálneho mainstreamu (a ja ešte dodávam zopár postrehov)

Ďalší text, ktorý ja ako občan demokratickej Slovenskej republiky, ktorá si demokraticky zvolila vládu, jednoznačne podpisujem:

Matica slovenská sa dôrazne ohradzuje voči špekuláciám a klamstvám, ktoré o nej v súvislosti s údajným členstvom atentátnika Juraja Cintulu v Matici slovenskej, šíria viaceré liberálno-progresívne internetové novinové portály. Vlastníci týchto médií a im slúžiaci novinári sa snažia v spoločnosti vyvolať dojem, že strelec z Handlovej s nimi nemá ideologicky nič spoločné, ba práve naopak, že za jeho údajnou radikalizáciou stojí opačná názorová strana. Opak je však pravdou. Vo svojich tvrdeniach zašli tak ďaleko, že Cintulu označili za člena Matice slovenskej. Tieto lži kategoricky odmietame, pretože sa v žiadnom prípade nezakladajú na pravde. Juraj Cintula nie je členom Matice slovenskej, dokonca v minulosti ostro vystupoval proti samotnej ustanovizni a jej vedeniu. Bohužiaľ, neveríme proklamovanému postoju mediálneho mainstreamu, že atentát je iba činom duševne pomäteného jednotlivca.

Atentát na premiéra Fica mal podľa nášho názoru jednoznačne politickú motiváciu. Priame slová strelca zachytené na videu len krátko po atentáte tomu nasvedčujú. Nasvedčuje tomu aj videozáznam z 24. apríla 2024, v ktorom Cintula vystupuje ako aktívny účastník protivládneho protestu, kde sa nebránil použitiu rôznych vulgárnych nadávok. Na základe uvedených skutočností je zrejmé, že mediálne vykresľovanie Juraja Cintulu ako fanúšika pronárodných síl je absurdné. Niektorí novinári sa neštítili označiť ho za člena Matice slovenskej. Média dôrazne žiadame, aby boli vo svojich tvrdeniach opatrné, pretože svojimi špekuláciami a klamstvami vytvárajú informačný chaos a vedome znovu prispievajú k ďalšej polarizácii už aj tak dosť rozštiepenej slovenskej spoločnosti. Zároveň chceme zdôrazniť, že pri akomkoľvek ďalšom ohováraní Matice slovenskej a poškodzovaní jej dobrého mena podnikneme náležité právne kroky.

Robertovi Ficovi opätovne želáme v tejto kritickej chvíli veľa síl, aby sa z útoku čím skôr zotavil.

napísalo Predsedníctvo Matice slovenskej

A k tomu ešte zopár mojich statusov/postrehov:

Slovensko po včerajšku už nikdy nebude ako predtým. Najviac ma však vytáča, ak tí, čo denno-denne a roky štvali, šírili nenávisť, dnes hovoria pokrytecky o zmierovaní. Teraz, keď legitímne, demokraticky zvolený premiér leží v nemocnici na hrane života a smrti. Na také pokrytectvo sa nedokážem pozerať a je mi z toho zle. A čo je úplne najnechutnejšie, ešte začali útočiť na nás.

***

Ďalší hoax, ktorí šíria na sociálnych sieťach. Profesionálny troll Marián Jaslovský v článku pre .týždeň prehlásil, že strelec je členom Matice slovenskej. NIE JE TO PRAVDA! Nie je členom Matice slovenskej a je proti Matici slovenskej, mám to potvrdené od vedenia. Práve Matica vydala vyhlásenie. Takže Marián Jaslovský je po Nikitovi Slovákovi ďalší klamár a manipulátor usvedčený zo šírenia lží. Článok zdieľal aj ďalší profesionálny troll a hejter, tzv. aktivista Juraj Smatana, ktorý si ma zablokoval hneď po tom, ako som mu túto lož pod statusom vyvrátil. Správajú sa ako gang, neakceptujú žiadne pravidlá a šíria nenávisť tým najstupídnejším spôsobom. Sú schopní všetkého, doslova. Bohužiaľ majú mediálne krytie, ktoré v priamom prenose valcuje demokratické zriadenie SR, za ktoré bojovali celé generácie národných dejateľov. Od včerajška bol strelec taktiež vylúčený zo Spolku slovenských spisovateľov a Spolok slovenských spisovateľov vydal jasné stanovisko, ktorým tento hanebný čin odsúdil a jasne sa od strelca dištancoval.

***

Po včerajšku sú naozaj schopní všetkého. Čakal som od nich naozaj čokoľvek, ale že sa to budú snažiť hodiť na nás, potom všetkom čo tu roky robili, je už absolútny vrchol ich drzosti a nepríčetnosti. Našťastie je podľa najnovších informácií Robert Fico stabilizovaný. Prajem mu skoré uzdravenie, lebo Slovensko ho potrebuje!

Manipulátor a klamár Nikita Slovák verejne šíri klamstvo o tom, že strelcovi J. C. vydal knihu Spolok slovenských spisovateľov. Jednu mu vydali Levické tlačiarne LVT, ostatné si vydal sám. Dá sa to overiť na stránke Databáza knih. Ďalší dôkaz, ako slniečkári a progresívci klamu a manipulujú verejnosť. Sú schopní naozaj všetkého. Spolok slovenských spisovateľov vydal včera jasne odsudzujúce oficiálne stanovisko:

Vedenie SSS s rezolútnym a absolútnym odmietnutím zaregistrovalo túto správu a členstvo uvedenej osoby bude v SSS okamžite zrušené. Zároveň vyjadrujeme rozhorčenie nad takýmto brutálnym činom, ktorý nemá v dejinách Slovenska obdoby! Sme si vedomí a ostro odsudzujeme, že podľa aktualizovaných informácii útočník konal z politických dôvodov. V tomto kontexte sú spolupáchateľom a vinníkom všetky liberálne média, ktoré občanov nepriamo navádzajú na takéto skratové konanie.

***

Nikita Slovák na mňa zaútočil, ževraj vlastne aj ja môžem za to, že strieľali na Roberta Fica. Dôvod? Lebo je strelec členom Spolku spisovateľov od roku 2015, teda od roku keď som ešte ani nevedel, že Spolok existuje (podpredsedom som len od roku 2022). Nepovedal však, že je členom istého literárneho spolku Dúha a že je jednoznačne na ich strane barikády, čo potvrdil denník Postoj aj Štandard.

Mimochodom, dnes som to overoval priamo s predsedom, tajomníkom a ďalším: tento člen bol dlhodobo nečinný, nevykazoval v Spolku žiadnu činnosť. A hlavne mu Spolok nevydával žiadne knihy, ako záludne šíri usvedčený klamár Nikita Slovák.  

***

A teraz nech sa niekto ešte opýta, či názov stránky „Zom*i“ je len satira. Keď som na to roky upozorňoval, že s týmto sa nezahráva, vysmievali ma. Nech sa páči! Blaha má pravdu, toto je ich robota! Alebo chce niekto ešte väčší dôkaz?

Vyšla prvá kniha o pozoruhodnom Cyrilovi Daxnerovi, premiéru mala aj divadelná hra Rozsudok nad Dr. Cyrilom Daxnerom

24.07.2024

Začnem trošku osobne. Bolo to približne pred dvomi týždňami, keď som dostal náhle zadanie stihnúť zalomiť a vytlačiť prvú knihu o Cyrilovi Daxnerovi. Texty síce boli pripravené, ale v extrémnych tropických horúčavách sa veru knihy zalamujú ťažko. Bolo to mimoriadne psychicky náročné, najmä v kontexte zapracovania rôznych implementácií. Napokon sa to podarilo… [...]

Odišiel slovenský spisovateľ a diplomat Anton Hykisch, svoje posledné verejné vystúpenie mal na pôde Matice slovenskej

17.07.2024

Vo veku 92 rokov odišiel slovenský spisovateľ, prozaik, dramatik, autor literatúry pre deti a mládež, nositeľ Pribinovho kríža, bývalý veľvyslanec v Kanade, poslanec NRSR, riaditeľ vydavateľstva Mladé letá, literárny redaktor Československého rozhlasu, autor historických románov Bezhlavý čas a Milujte kráľovnú ANTON HYKISCH. Som však rád, že som ho ešte stihol [...]

Národná neomoderna ako koncepcia pre slovenskú kultúru 21. storočia

12.07.2024

Nasledujúci program podporilo aj PREDSTAVENSTVO MATICE SLOVENSKEJ, niekoľko spisovateľov z radov SPOLKU SLOVENSKÝCH SPISOVATEĽOV a niekoľko ďalších umelcov, vedcov a verejných osobností. Ak sa chcete stať signatárom, pošlite mail so slovom súhlasím na lucasperny at gmail.com . Zoznam signatárov bude zverejnený dodatočne. NÁRODNÁ NEOMODERNA KONCEPCIA SLOVENSKEJ KULTÚRY 21. [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

PhDr. Lukáš Perný, PhD.

...pravda je revolučná, pravda zvíťazí!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 271
Celková čítanosť: 867830x
Priemerná čítanosť článkov: 3202x

Kategórie