Založ si blog

Hate-speech ako taktika v informačnej vojne

Budujú otvorenú spoločnosť, ktorá sa stala v skutočnosti rozdelenou spoločnosťou. Od publikovania tohto blogu už uplynulo 6 rokov a takmer všetko, čo tu bolo napísané sa naplnilo. Je čas ho sprehľadniť. Mená, média a organizácie uvedené v blogu sa pravidelne zapájali priamo či nepriamo do šírenia nenávisti na sociálnych sieťach a všetky ich komentáre a fotomontáže (ktoré aj neskôr zmazali) sú zdokumentované. Súčasťou článku sú aj niektoré priamo zdokumentované útoky a hejty od tých „slušných a lepších ľudí“. V čase keď som písal tento blog, hejtkampaň proti mne išla v plnom prúde. Preto sa priznám, že aj niektoré moje reakcie boli zbytočne prehnane emocionálne, ale na druhú stranu koho reakcie by neboli, keby bol denno-denne pod masovou paľbou tzv. trollov?

Začnem však tromi citátmi:

„Čosi je zhnité v našom dánskom štáte.“
— Shakespeare: Hamlet

„Ideologie pražské kavárny je totalitní ideologie…. Jsi můj přítel, pokud máš stejný názor jako já, pokud ho nemáš, jsi agent nějaké cizí moci. Nikoho nenapadne, že ten člověk má prostě vlastní nezávislé myšlení a nechce být v tom stádu nebo spíš stádečku; protože jich je strašně málo a nafukují se, aby vytvořili dojem, že jsou masa. … Ono to neni think, ani tank. Jsou-li Evropské hodnoty vedeny pornohercem, je to tak trošku komická scénka, ale nic víc. … Tá víra, já jsem myšlěnkově nad vámi znamená obvinění všech ostatní, že oni nemyslí. A to je strašlivá urážka.“
— prezident Českej republiky M. Zeman

„A cobych sakra mal dělat, když né prát se za pravdu? Já, kterýmu řikajú nepřítel společnosti. Žijeme z toho, že kšeftujeme se svinstem a hnilobou. Veškérý náš vzkvátajíci společenský život čerpá živiny ze lži! Kdyby takhle uboze a zbaběle padl k nohám k té zatracené bandě, myslíš, že bych v živote zažil aspoň chviličku štěstí? Chci mít právo podívat se svým klukům do očí… …Otrávené jsou veškeré duchovní zdroje našeho života a veškerá občanská společnosť stojí na půde zamořenej lží.“
Ibsen Henrik: Nepřítel lidu, 1882

 

***

Bez názvsssu

Rudnay sa po zverejnení blogu dištancoval od pseudonymu (napriek tomu, že to v minulosti admini nedementovali), vyzvanie pre správcov aby teda odhalili skutočného admina „penicilín“ bolo nevypočuté. Potom pod týmto blogom pribudol komentár od samotného  Rudnaya (ako MarošRy) v štýle „aj keby som bol admin“ v diskusii spod tohto blogu: „Aj keby som bol admin na stránke PĽH, alebo na inej stránke (ako vidím, máte v hľadáčiku našu stránku Lovci šarlatánov – veľmi by ma zaujímali Vaše odborné medicínske argumenty, ktoré proti nám máte)“. Podotýkam, že tento usvedčený klamár si ani neuvedomuje, že som sa nikdy k žiadnym vážnym medicínskym záležitostiam (snáď okrem jedného jediného článku o fytoterapii) nevyjadroval.

 

Na úvod si pozrite na obrázku vpravo ako na mňa zaútočili správci stránky Prečo ľuďom hrabe? (viď foto). Príspevok neskôr zmazali. Tým začal tento blog, ktorého úlohou bolo odhalenie anomných aj neanonymných hejterov z tzv. progresívnych kruhov, ktorí odvolávajú na slušnosť a boj s nenávisťou, no sami šíria nenávisť. Tento blog je dokumentom o dobe, v ktorej sme žili a dokument o tom, aké kreatúry vytvoril internet.

Oháňajú sa slušnosťou, no svojich oponentov častujú tými najodpornejšími urážkami. Facebook ich neblokuje, majú všetko povolené. Spustili útok na každého, kto si dovolí myslieť inak a hlavne spochybňovať súčasný systém. Od nábožensky ladených ľudí, cez národniarov až po ľavičiarov či alternatívcov. Všetkých do jedného vreca označiť a uraziť, to je ich taktika.

1111111

Aj keď sa sami odvolávajú na ľudské práva, slobodu názoru a podobne, vôbec im nerobí problém z anonymity napádať ľudí, ktorí si dovolia myslieť inak – predovšetkým spochybňovať tzv. „európske progresívne hodnoty“ či už sprava alebo zľava. Prepojenosť stránok na mnohých politikov, občianskych aktivistov, občianske združenia a neziskové organizácie je až do očí bijúca.

Aktivita týchto ľudí, ich fekálny humor, vulgárne nadávky, vyhrážky, ohováranie, šírenie lží, výsmech z fyzických vlastností a podobne sú (resp. donedávna boli, nakoľko ich začali mazať) verejne prístupné. To bolo ešte v čase, keď sa tento spôsob komunikácie nestal súčasťou bežného slovníka politických predstaviteľov štátu, ktorí ho následne prebrali (aj keď jeden z nich, J. Naď či jeden pán tajomník, bol už v čase vzniku tohto blogu aktívnym hejterom).

Bežný čitateľ nadobudne z článkov, ktoré im na PR poskytli napríklad Aktuality.sk dojem, že ide o cnostných a hrdinských ľudí bojujúcich proti pravicovému extrémizmu či proti hlupákom na internete. V skutočnosti ide o sociopatov, patologických klamárov, stalkerov, cenzorov, udavačov a predovšetkým pravicových extrémistov tzv. progresivizmu.

Dôvod? Akákoľvek kritika establišmentu a názorov, ktoré tlačí hlavný mediálny prúd. Diskusiu nahradil výsmech a urážky. Cieľ týchto stránok bol destabilizovať spoločnosť, rozdeliť ju a následne démonizovať oponentov tými najpodlejšími taktikami, čo je v podstate predpríprava na vojnový stav, za ktorý v prípade vypuknutia ponesú zodpovednosť práve oni! Predstupňom tohto stavu je organizácia farebnej revolúcie – tzv. majdanizácia. A to sa im aj podarilo. Zaviedli pojmi „dezolát“, „agent“, „konšpirátor“, „dezinformátor“, „dezinfo scéna“ a pod. Sami seba považujú za elfov a tých druhých za trolov, hoc by to pokojne mohlo byť naopak.

***

Do pozornosti dávam aj túto vec: MAPA SOCIÁLNYCH INOVÁTOROV od Nadácie Pontis (podobnosť s kontextom blogu čisto náhodná): „NADÁCIA PONTIS V SPOLUPRÁCI S ORGANIZÁCIOU ASHOKA ZMAPOVALA ĽUDÍ, KTORÍ MENIA SLOVENSKO: 1. Predstavujeme 945 ľudí, ktorí prinášajú jedinečné prístupy pri riešení spoločenských problémov. 2. Metódou snehovej gule sme od júla do októbra 2015 zrealizovali individuálne rozhovory s kľúčovými aktérmi vo vybraných oblastiach. 3. Na mape sú ľudia, ktorí sú vnímaní ako etablovaní inovátori, začínajúci inovátori, experti či podporovatelia. 4. Inšpirujte sa k ďalšej vzájomnej spolupráci, prepájaniu a novým príležitostiam.“ V sieti prepojení sú napríklad Kiska ml., Mojžiš (.týždeň), Weink, Blaščák, Dubéci, Hajdin, Marec, Bihariová, Durana (INESS), Poliačik, Kaščák, Čikovský (N), Berkyová/OSF, Peter Farárik, Hvorecký, Szabó/Sosna, Dubačová, Smatana/Klub Strážov, Bella/Denník N, Tomeková/OSF, Orlovský/OSF, Demešová/Markíza, Sipos/Nová generácia, Stranovský/Triptych, Nosko/OSF – TTF. Taktiež dávam do pozornosti, že marketéri Znášik a Hajdin o tom ako dostali neznámeho podnikateľa Andreja Kisku do pozície prezidenta krajiny (do pozornosti: prepojenie Komplot agentúra, Kompot.sk výroba tričiek, feministická skupiny KundyCrew: „Peter Hajdin a Adam Znášik vedú bratislavskú reklamnú agentúru Komplot Advertising, ktorá vznikla pôvodne ako dizajnérske štúdio v roku 2000. Venujú sa klasickej reklame, brandingu, korporátnemu dizajnu i politickému marketingu. Do portfólia ich klientov patria NESS, Siemens IT, Piano Media či Profesia.sk. Pod značkou Kompót beží ich kamenný i online obchod s autorskými tričkami a dizajnom. V rokoch 2000 až 2012 spolupracovali na komunikácii strany SDKÚ.“ (zdroj etrend). A zhodou okolností a náhody to bola zrovna firma Kompot, ktorá predáva/la tričká Z o m r i. Taktiež si pozrite v kontexte tohto blogu nižšie uvedené náklady NOS – OSF.

14316709_170747289999889_2340993194097897567_n

Jeden a pól milióna € – oficiálne dosupné informácie OSF

***

Za stránkou Prečo ľuďom hrabe stojí o.z. SOD – spoločnosť pre občiansku diskusiu a o ich aktivitách sa dočítate v nasledujúcom blogu. Spoluzakladateľom o.z. SOD je aj František Šebej (viď video) – jedna z citácií: „…to sú ľudia, ktorí majú neporušení intelekt, ale majú aj úplný nedostatok empatie.“ Potrebuje to komentár. Začítajme sa do prehlásenie od tvorcov tohto (a)sociálneho inžinierstva:

 “Diskusie nemajú za cieľ len objasniť súčasné politické, ekonomické a spoločenské problémy, ale aj vychovať osobnosť slobodného občana a k občianskym cnostiam ako komunikatívnosť, nezávislosť úsudku či úcta k zákonu. … Konajú sa v divadle GUnaGU pod moderátorskou taktovkou Mariana Jaslovského, hudobníka a publicistu, ktorý nedávno založil na Facebooku stránku s príznačným názvom Prečo ľuďom hrabe. Tá slúži na propagáciu diskusií SOD, no nájdete na nej aj množstvo odkazov a linkov na už vyššie spomenuté zaručene „správne“ informácie. Práve v tomto duchu sa niesli aj niektoré diskusie SOD. Zúčastnili sa ich navyše veľmi zaujímaví hostia na čele s Martinom Bútorom, Ivanom Miklošom či Jozefom Haštom, známym psychiatrom, ale aj Pétrom Hunčíkom, rovnako psychiatrom. Tradičným účastníkom besied týkajúcich sa konšpiračných a im podobných záležitostí je psychológ a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky František Šebej (Most-Híd). Ten už nejaký čas vedie na internete boj, podobajúci sa tomu s veternými mlynmi, práve s priaznivcami pochybných teórií. Nie je tak prekvapením, že patrí medzi vďačné terče zástancov konšpiračnej komunity.”

YourPhoto_2015-5-1(3-5-20) – kopie – kopie

Vyhrážky Mariána Jaslovského spred roka, kedy na mňa začal útočiť

Veľkou iróniou je, že práve (jeden z adminov) Marián Jaslovský vystúpil na prednáške s názvom “Dobro a zlo na internete -2.neformálna interaktívna prednáška v cykle “Letná škola kritického myslenia”. Kým na západných univerzitách učia o kritickom myslení erudované osobnosti ako Chomsky, Lipovetsky, Baudrillard, Žižek, Bělohradský, Bauman, Hauser, Hrubec, tak na Slovensku učia kritickému mysleniu ľudia ako Marián Jaslovský, ktorý manipuluje cez morálne bahno stránky Prečo ľuďom hrabe a spriaznených stránok?

Po komparácii nenávistných príspevkov postupne prídete na to, o čo týmto ľuďom ide. Propagujú militarizmus, sociálny darvinizmus, nacionálny šovinizmus (napr. voči ruskému národu), liberálnu tzv. progresívnu pseudo-ľavicu a jej pseudo-ľavicové tzv. kvír témy, neoliberalizmus, nihilizmus, nekritický amerikanizmus a tvrdú rusofóbiu, cancel culture, militarizmus, deregulovanú trhovú ekonomiku, ohlupovanie a antikomunizmus.

Mediálna manipulácia a marketing používajú tie najsofistikovanejšie psychologické metódy na ovládanie ľudí (od znalostí semiotiky, cez využívanie humoru až po psychológiu farieb či zvukov). Sociálne siete a nový fenomén tzv. trollerov dokáže aj vďaka nekonečnej túžbe ľudí po zábave (spomenul by som v tomto kontexte titul Neila Postmana – Ubaviť sa k smrti) a atomizácii spoločnosti zničiť zrelativizovať (bez väčších problémov) každú ideu.

Do svojho trollerského boja nepoňal len antikomunizmus, ale aj zosmiešňovanie všetkého od náboženských smerov, pacifistov, marxistov, Rusov, Grékov, ezoterikov, antiamerikanistov, národovcov, slavistov, katolíkovvegánov,alternatívne  stravovanie, Rozborila, liečiteľovMezenskúalternatívne médiáenvironmentalistov až po radikálnu ľavicu či ľudí z vlastných radov (zrejme pre zachovanie si nadhľadu). Iste, stránky zosmiešňujú aj skutočných rasistov, antisemitov či fašistov a to predovšetkým s cieľom hodiť všetkých do jedného vreca.

14364619_172062799868338_5379532919919005650_n

Smatana, Jaslovský, Valovič na spoločnom hejt-evente

Do toho všetkého občas zamiešajú falošnú solidaritu (najmä v liberálnych/progresívnych témach) a často (v uvedenom kontexte pokrytecké) moralizovanie o ľudských právach. Neznášajú keď proti nim používajú tie isté zbraňe. Do sekcie extrémizmu dávajú pod jednu kategóriu akýkoľvek občiansky odpor, ktorý by dokázal ohroziť nimi podporovaný spoločensko-ekonomický systém (šikovne pokombinujú marxistov, nacionalistov, smerákovezoterikov a vytvoria neprehľadnú zmes, za ktorou zostane iba jedna veľká relativizácia a výsmech všetkého). Manipulujú s informáciami, zverejňujú súkromné konverzácie, stalkujú profily na sociálnych sieťach, píšu nenávistné blogyzosmiešňujú lacným pudovým a primitívnym cynickým humorom a na jednu úroveň kladú progres a regres. Relativizujú vyššie idey, šíria beznádej a cynický humor, ktorý tvorí frustráciu a beznádej…a hlavne sú väčšinou anonymní.

Je jasné že, hlúpnutie spoločnosti treba reflektovať, ale ak si niekto zvolí formu, ktorá ho dostáva hlboko pod morálny suterén, ktorý je často krát horší ako samotný predmet reflexie, má takýto človek vôbec mandát moralizovať?

***

Komentár jedného odvážneho kritika, ktorý hejterom postavil: „Šikanou je, ak sa niekto sústredí na veci typu ako vyzerá, čo nosí oblečené, čo si dal na obed (aj o tomto som už videl posty) daný človek, miesto toho, aby normálne a v rámci aspoň minimálneho rešpektu medzi dvoma dospelými ľuďmi polemizoval s jeho názormi. Keď niekto postne jeho fotku, kde je napisané, že „je kok*t“, to je podľa vás reakcia? Keď o človeku, ktorého jedinou verejnou činnosťou viacmenej je písanie do časopisu niekto DENNE postuje niekoľko príspevkov? To je psychopaticky stalking, obsesia. … Smutným paradoxom toho celého potom je, že takto konajú ľudia, ktorí sa odvolávajú na toleranciu a príjimanie odlišnosti. S týmto zmyšlaním potom moralizujete nad Slovákmi, že nechcú prijať niekoho zo Sýrie. Čo tak sa najprv pozrieť do vlastných radov, ako VY príjimate ľudí iných od vás? … Vy tu vážení pranierujete úplne obyčajných ľudí a pravidelne (špecialne pán Benčík), čo na oponentských stránkach nevidím, nech sa pozerám ako dlho chcem. Ste proste narušení psychopati, ktorí neznesú ani len naznak názorovej odlišnosti a tým pádom mentálni dediči totalitných režimov, voči ktorým sa tak vehementne staviate. To je vaša najväčšia tragédia.“

11907225_1162355047113413_8274789277906893871_n

Vyhrážky, urážky na stránke Jakub Martinec

Kto sú admini a prispievatelia na týchto nenávistných a progresívcami podporovaných stránkach?

  • Akela, Jano z Búdy, admin Ján – Ján Benčík (1, fanatický stalker ocenený dokonca prezidentom Kiskom, 2),
  • penicilín – MUDr. Maroš Rudnay (2, patrí taktiež ku sesterskému projektu Lovci šarlatánov a člen komisie konspiratori.sk),
  • „ouca marian“ – Marián Jaslovský (3, zamestnanec reklamnej agentúry Mindshare, zakladateľ o.z. SOD, hudobník, novinár v SME, Petit Press, Penta, člen komisie konspiratori.sk, a, b),
  • „hrabal“ – Peter Farárik (4, stredoškolský učiteľ geografie)
  • „obézny chrapúň“ – Michal Chryzostom Rovňak (okrem iného píše na Dailymale, vytvára fotomontáže, a áno, je to ten z populárnej relácie Kakao, ďakujem za poskytnutie informácie od anonymného dopisovateľa/pozri aj stretnutie fanúšikov Prečo ľuďom hrabe s názvom Hromadné predávkovanie sa homeopatikami, vpravo kakaovník Rovňák),
  • Peter Valovič (oficiálne priznaný tu; online news editor v RTVS; Neverím mýtom o škodlivosti očkovania, zároveň spoluorganizátorom akcie Hromadné predávkovanie homeopatikami).
  • Na mail prišla ďalšia informácia, k teamu patrí údajne lekár MUDr. Kamil Knorovský, ktorý má blog na Denníku N, kde sa zaoberá homeopatiou, čo je dlhodobá téma správcom Prečo ľuďom hrabe, k článku sa prihlásil pod statusom Z&V slovami „a kto mi platí, nech viem kde si pýtať tie peniaze“, spolupracuje s Rudnayovým projektom Lovci šarlatánov, čo je spriaznený projekt Prečo ľuďom hrabe  + mnohí ďalší, ktorých totožnosť nepoznám.
  • Častým aktívnym trollom a autorom fotomontáží je aj Peter Jimmi Chymo (pravdepodobne falošný účet);
  • ďalšia významná postava zapletená do projektu: Tomáš Ferenčák, ex-hovorca Ministerstva životného prostredia, viď 1, 2

Väčšina uvedených stránok na tomto blogu sú prepojenými nádobami, čoho dôkazom je nielen vzájomné označenia „páči sa mi“ medzi samotnými stránkami a ich fanúšikmi, ale aj prihlásenie sa väčšiny týchto stránok ku prehláseniam, ktoré v tomto blogu odzneli.

 

111 (1)

Dôkaz o adminovaní Daniela Podhradského, príspevok s mizernou odozvou, ktorý pridal na svojom osobnom profile bol za pár minút na stránke Jakub Martinec

Prepojené a spriaznené stránky, dnes už neexistujúca stoka slovenského internetu

  • Jakub Martinec dnes pokračujúca pod morbídnym heslo Z o m r i (Daniel Podhradský ma FB momentálne Daniel van Bot, na Dailymale kungpao, počítačové služby, grafiky, reklama a marketing, činnosť ekonomickych poradcov; verejne dostupné, vrátane adresy na finstat.sk, hudobník5,
  • ďalej na nadväzujúcej stránke bol prostredníctvom videa s Martinom Jakubcom odhalený istý Erik Macek;
  • taktiež hudobník rusofóbny Rus Nikolaj Nikitin, s ktorým nahral Martin Daňo video a večer pribudlo na stránke JM)
    Slobodný vysierač (podľa diskutérov Tomi Devoša, ktorý sa samozrejme angažuje aj na všetkých ostatných stránkach),
  • Koordinátor úderky,
  • Zjem aj vlek,
  • Dailymale (Lubo Nemeš, Michal Rovňák, Ray Lennox, Lujza, Frko, creative director, editor, creative producer, marketing supervisor Roman Kettner, ktorý na Linkedin oficiálne uvádza okrem Dailymale aj Markiza Group / Central European Media Enterprises (CME), KETTNER & FRIENDS Ltd., PORTCOM Ltd. samozrejme aj Gordulič a ďalší),
  • Utrpenie mladého hejtera (Marián Psár, Saatchi&Saatchi-Fici.sk-Petit Press-Penta, viac nižšie),
  • Malý cynik (Málo cynizmu na toto mesto), 1, 2, 3, dokázateľný hatespeech, ohováranie
  • Ján Gordulič (ktorý okydával ľudí vo svojej šou, ktorej scenár píše Marián Psár; Gordulič ponúkal poistenie v reklame kyberpoistenie proti kyberšikane, čo už pripomína tragikomickú frašku a vrchol cynizmu).
  • M. Sekera (Stojatá voda),  1, Sekera, Pohle, Psár na spoločnej fotke,
1 (2)

Jeden z veľkých úspechov – odstránenie stoky slovenského internetu stránky Jakub Martinec , stalo sa to presne 17. júna, kedy zmizla zhodou okolností na noc aj stránka Fici.sk, ku ktorej sa prihlásilo Petit Press. (zdroj) Všetko je náhoda

Na stránkach sa zapájajú do diskusie a lajkujú či zdieľajú príspevky napríklad aj ľudia ako:

  • bývalý bezpečnostný analytik, neskôr militantný minister Jaroslav Naď,
  • fanatický rusofób, stredoškolský učiteľ, člen strany Zmena zdola, poradca Jána Budaja, Mgr. Juraj Smatana (12, konspiratori.skDezinformácie Hoaxy Propaganda, mimochodom nie náhodou fanúšik práva na anonymitu, diskusia Aliancia Fair Play so Samuelom Marcom (Denník N, pracuje v reklamnej agentúre) a Zuzanou Wienk (Aliancia Fair-play) na Pohode, Dajú sa extrémisti poraziť Instagramom?, kde sa otvorene hovorí agentúrach 3, diskusia Café Európa Média ako zbraň – Ruská propaganda na Pohode s Alexandrom Dulebom, Jaroslavom Naďom a Mirekom Tódom-Dennik N 4, propagandistické video Zastúpenia Európskej komise s Benčíkom, Smatanom, Naďom, Tódom, Hvoreckým, Dulebom 5, propagandistická diskusia v Mlynskej Doline, kde som mu pripomenul existenciu proamerických trollov, ignorovanie sociálnej situácie a ignorovanie kritiky kapitalizmu od samotných západných teoretikov 6; na záver Smatanové odvolávanie sa na preháňanie s nenávisťou 7),

Ďalej sa do diskusií a hejtu pravidelne zapájajú/zapájali:

  • spisovateľ Ďuro Červenák (pravidelné hejtovanie na stránke Jakub Martinec/stránke Zomri),
  • študenti a absolventi prípadne doktorandi vysokých škôl Juraj Búry, Marek Čabák, Jakub Dovčík, Alena Gašparovičová, Michal Drábik (SvF STU Bratislava), priam ukážkový študent medzinárodných vzťahov Farkaš,
    donedávna doktorandka na FF UKF Lucia Zimanová, Marianna Bachledová z Katedry anglistiky a amerikanistiky FF UMB,
  • „umelec“ s psuedonymom Man Seger (pravidelne aj autor fotomontáží),
  • stránku má lajknutú poslanec Peter Osuský,
  • do diskusie sa zapájajú aj pravicoví poslanci Juraj Droba, František Šebej (zakladateľ o.z. SOD),
  • podnikateľ, informatik a politik Jozef Mečiar (DS, SDKÚ, NOVA, PĽH zdieľa jeho printscreeny),
  • novinár Adam Šipoš (1Nová generáciaAktuality, SMEDenník N; „Sme súčasťou NATO a armáda USA je náš spojenec.2; screen lajkujú/komentujú Droba, Osuský alebo demokrat Jesenko z Novej generácie, ktorý sa ma raz spolu s kamarátom dokonca pokúsil fyzicky napadnúť; na záver kontextuálne komicky vyznievajúci názov Šipošovho blogu: Kam až nenávisť môže zájsť a jeho motto I am Adam and I love all people over the world..),
  • novinárka Lucia Anďalová (ešte pred rokmi sa hlásila ku alternatíve v rozhovore pre OTV, neskôr pôsobila v Pluske a dnes komentuje a udáva na špinavých stránkach; a ešte dodám, že slečna mala tú odvahu sa so mnou normálne baviť v MHD, akoby sa nič nedialo a následne ešte zverejní súkromnú konverzáciu),
  • fotograf v Unique klube v Mlynskej Doline (podľa LinkedIN manažér) a pro-LGBTI bloger na Denníku NMilan Clavo Ftorek podozrivo aktívny na stránkach Prečo ľuďom hrabe a Zomri, citovaný na Fici.sk, aktívny v diskusii PR Progresívne Slovensko,
  • Ivan Šmox Masarik (tvorca fotomontáží, 1 „tento vtip viacerým z vás nepovie vôbec nič, ale tým, ktorí poznajú reálie okolo Maestra Martina Jakubca, Jakuba Martinca atď., by sa zase páčiť aj celkom mohol..“ 2);

V tajnej stránke, ktorá sa volala myslím Antropologický krúžok Lukáša Perného a kde pribúdali osobné a citlivé údaje o mojej osobe sa nachádzali ľudia ako:

  • kurátor Peter Molari (Barón Peter de Moorl),
  • „umelec“ Samuel Szabó (autor antifanklubu, so zverejnenými súkromnými informáciami a korešpondenciou, venoval mi dokonca anti-album),

    ssssssss

    „Normálna“ činnosť správcov Dailymale

  • Jakub Lorenz,
  • „básnik“ Vlado Šimek, ktorý mi venoval dokonca básničku,
  • „básnik“ Dominik Źelinský (ktorý sa posťažoval, že nie je na zozname a verejne sa priznal k tajnej skupine),
  • bubeník Matej Ruman (ktorý si ma dokonca v škole potajme fotil a fotky pridával do tejto skupiny),
  • hudobníci Renato Kitarone/Renat Whale/Jetuswamisranda (kapela Tescohippies a 52 Hertz Whale),
  • Matej Krivánek (Medial Banana),
  • bratia Karáskovci – Otto Pokoj a Badai Giri (Abracadub)
  • a mnoho ďalších okrem iného nespočetné množstvo falošných účtov a trollov
  • (pravidelne sa opakujúci trolls KottraTvrdolinova, Struhár, TrčaAngyalovskýEvka, ChymoVančoMičoAbdulMišková  Kovac, LukáčGasparWeisBeblava, Bernadič, Stacho, Jurko Eľko, Marko Somtoja, Gabriela KucharoWitch, Hujo, Pedro Garaj, Kuban, Derevjaníková), väčšinou umelcov, predovšetkým hudobníkov, informatikov, kreatívcov a ľudí angažujúcich sa v rôznych občianskych združeniach.

***

14364619_172062799868338_5379532919919005650_n

Upozornenie: je možné, že autori týchto príspevkov svoje komentáre začnu mazať (a to sa aj stalo).

***

K menám, ktoré si zaradili na zoznam ľudí, ktorých treba pravidelne urážať akýmikoľvek prostriedkami patrili/patria napríklad:

  • Elon Musk,
  • Oliver Stone,
  • Roger Waters,
  • Petr Drulák,
  • Ján Čarnogurský,
  • Peter Dinuš,
  • Gustáv Murín,
  • Karel Gott (stránka Jakub Martinec si robila morbídne srandu z jeho rakoviny v čase keď ešte žil),
  • Miloš Zeman (výsmech z výzoru jeho manželky),
  • Adela Banášová, Jozef Banáš, Jožo Ráž (vďaka rozhovoru pre Zem a vek si z neho robili srandu skutočne nechutným a morbídnym spôsobom),
  • Eduard Chmelár (2, venovali mu aj samostatnú stránku, ktorej však treba uznať aspoň to, že autor príspevkov nie je takým primitívom ako napr. správcovia Zomri),
  • Tibor Eliot Rostas (vytvorili mu dokonca primitívnu hejt stránku),
  • Ľuboš Blaha (samostatná stránka, kde sme obaja, treba jej rovnako uznať, že je aspoň ako tak na úrovni),
  • Boris Kollár, Rudolf Vasky (napriek tomu, že sami sú vulgárni, pokrytecky vyčítajú vulgaritu Vaskému),
  • Martin Daňo (približne od čias, kedy odhalil kauzu „kaleráb“ napojenú na Oľano), Milka Zimková (pretože píše do Zem a vek),
  • Vilo Rozboril,
  • paradoxne aj Richard Sulík (pretože je proti masovej migrácii a je euroskeptik, čo je porušenie nepísaného kódexu a podľa Šipoša teda nie je ideologicky čistý),
  • Robo Mikla,
  • Adela Banášová, Jozef Banáš, Jožo Ráž (vďaka rozhovoru pre Zem a vek si z neho robili srandu skutočne nechutným a morbídnym spôsobom),
  • istý čas aj Jožo Pročko (neskôr prešiel na „ich stranu“; (28.1.): Zomri začala riešiť Joža Pročka. Ten vtedy reagoval slovami:
    „Táto stránka je horšia ako nový čas. Ale každý si svoj osud vytvára sám. My sme si urobili priateľské stretnutie. Ak by niekto vašim rodičom písal to čo tu vypisujete, tak by ste im rozbili nos. Nemienim sa tu už vypisovať, vidím, že to nemá cenu. Zabávať sa na stránke Zomri je len na poľutovanie. Želám vašim rodičom, nech dlho žijú a nech aj v dôchodku majú radosť žiť. Nech sa nenájde nejaký idiot, ktorý im bude želať Zomri. … Karma je zdarma a pre každého. Admin tejto stránky má možno v našom veku rodičov. Tiež im želá zomri. Komentáre, ktoré tu čítam sú len na poľutovanie. Každému jednému z Vás želám pokoj na duši a úprimne želám veľa zdravia. Nech sa vám ten hyenizmus nevráti a nech v pohode môžete dožiť veku svojich rodičov. … Ak je pre vás želanie smrti satira, povedz to mame. Toto je morbídna stránka nejakého úchylného človeka, ktorý sa kompenzuje tým, že vytvára foto, kde želá ľuďom smrť. Ak sa ti toto páči, tak potom naozaj ľudstvo nemá právno na prežitie. … V živote som sa presvedčil, že všetky tieto veci sa človeku vrátia 100 násobne. Žiaľ, potom je to už neskoro. Ale komentáre niektorých ma utvrdzujú v tom, že fakt sme ako ľudia hajzli. … Už len názov tejto stránky prinesie jej autorovi takú karmickú pecku, že mu ju naozaj neželám.“ (zdroj FB, neskôr boli komentáre zmazané)
  • Braňo Mojsej,
  • Marián Kuffa (pre rozhovor v Zem a vek),
  • Štafan Kuffa (1, mimochodom hlasoval proti základni NATO, pre mediálny tlak odišiel z politiky),
  • Adam Sičák,
  • Tomáš Dugovič,
  • Ľubo Huďo,
  • Dominika Cibulková (za fotku s Rážom),
  • 111

    Uvedená fotomontáž je výsledkom súkromne spracovanej štatistiky spoločných lajknutých stránok provokatérov, ktorí mi dokonca posielali žiadosti o Facebookové priateľstvo. Dôkazom o prepojenosti mnohých týchto stránok sú vzájomne zdieľania obsahov, vzájomná podpora (spriaznené lajknuté stránky) či vzájomná propagácia. Reakcia Mariána Jaslovského na stránke Zomri: „To je nespravodlivé. Ten článok bol o nás (Prečo ľuďom hrabe) a o tom, akí sme zlí a ako sme mu ublížili. A vás dá na prvé. Nič si neváži, chrapúň!“ 1 Na tom istom mieste pribudol aj koment na moju adresu: „Ak bc zomrie, znamená to, že sa stal fanúšikom tejto skupiny?“

    Norbert Lichtner,

  • Viera Tomanová,
  • Štefan Harabin,
  • Michaela Michelová,
  • Stano Pirošík,
  • Helena Mezenská,
  • Pavel Hirax Baričák,
  • Zdeněk Troška (vystúpil proti americkému radaru v ČR, v jeho komédiách nachádzame antisystémové prvky – napr. paródia na bruselský byrokratizmus a antikomunizmus v Babovřeskoch),
  • Sisa Sklovská,
  • Adam Džab,
  • Božanka (ktorej dokonca prajú smrť),
  • Miro Žbirka,
  • Procházka a Bugár (pre spojenie so Smerom),
  • Jozef Golonka,
  • Emma Tekelyová,
  • Emília Blažová,
  • Maťo Ďurinda,
  • raper Ego,
  • futbalista Škrteľ,
  • Majster N,
  • Peter Marcin,
  • Renáta Zmajkovičová,
  • Zuzana Plačková (1),
  • Zdena Studenková (1, keď varovala pred vojnou; dodali komentár: „nikdy nie je neskoro dať slovo skutočným analytikom„, Juraj Kemka, ktorý vystúpil v Hríbovej Lampe, zrejme tým odborníkom je, fanúšikovia nenávistných stránok ju vo fotomontážach nazývajú k*rvou),
  • Ekcelent,
  • Dominika Mirgová,
  • Kristína,
  • Aleš Brichta,
  • Ivan Gašparovič,
  • Andrej Danko,
  • Radoslav Procházka,
  • Donald Trump,
  • Nigel Farage,
  • Vladimír Putin,
  • Bašar Asad,
  • Kuly,
  • Jana Nova,
  • Silvia Šuvadová (vo fotomontáži ju nazývajú „hlúpou pi*ou„),
  • Robert Fico,
  • Miro Šmajda,
  • Peter Stašák,
  • Ibi Maiga,
  • Ján Pavliš,
  • Petr Konyk Schredl (Zóna A),
  • Kristína Ulmanová,
  • Ján Figeľ,
  • nebohý Sergej Chelemendík
  • Artur Bekmatov a mnohí predstavitelia politických strán.
  • zoznam by sa dal doplniť o ďalšie desiatky mien…

Existuje dokonca fotoalbum istého Tomáša Stavovského, kde sú všetci systému nepohodlní ľudia sprava až doľava. V dvoch z nich som sa tiež ocitol s komentárom „narcistický neomarxista Lukáš Perný.“

Nenájdete tu žiadnu paródiu na Kisku či pani prezidentku, ani Naďa, Mihála, Mikloša, Dzurindu, Havrana, Hvoreckého, Dulebu, Kozelovú, Lipšica, Hlinu, ani Poliačika, Drobu, Dostála, Radičovú alebo iných neoliberálnych alebo neokonzervatívnych pravičiarov hlavne zo strán SAS, NOVA a Oľano a predovšetkým PS. Aby to nebolo také okaté, občas pribudnú zastieracie fotomontáže – Šebej sa raz dostal na pranier vo fotomontaži s Blahom pretože sa dostal do vlády so Smerom.

Dôkazy o prehnitosti mediálnej sféry sú aj citácie v mienkotvorných médiách, ktorých zodpovednosťou by malo byť okrem hľadania pravdy aj intelektuálne, morálne a etické formovanie spoločnosti. Tragédiou je, že mienkotvorné média tieto stránky citujú: 

DSC00221 – kopie – kopie (2)

Tieto „osobnosti“ už pomaly a nenápadne prenikajú aj do komerčných televízií – Rovňáka môžete ho vidieť v reklame na Budiš a hráva aj vedľajšie úlohy v tretťotriednych humorných reláciách; Gorudlič prenikol po dlhej pauze od Poštára Janka do TV reláciou Top aplikácie na TV Dajto. Najtragikomickejšie je, keď sa stránky citujúc cez Prečo ľuďom hrabe odvolávajú na morálku, či v prípade zive.sk, nadávky. Topky nazývajú ľudi z Prečo ľuďom hrabe „komunitou“ 3 – podľa Wiki slovo komunita (z latinského communitas, znamená spoločenstvo, spoločnosť, ale aj vľúdnosť, láskavosť, zmysel pre spoločnosť, alebo communio) býva často používaný ako synonymum pre pospolitosť, teda protiklad pojmu spoločnosť“ (Reichel 2004, s. 112). Čo však týchto ľudí spája okrem nenávisti, voči ktorej sa pokrytecky mnohí z nich a so srdiečkovými a dúhovými profilovými fotografiami sami vyhradzujú?

***

12141657_10205545172260021_5967013182376749279_n – kopie

Prianie samovraždy? Bežná vec

1111111 –ss ksssopieFenomén Marián Psár – Mladý hejter

„Mne sa strašne nepáči taká stigma, ktorá sa vznáša nad prdmi. Kýchneš si, 150 km za hodinu, v*jebeš tie bacily z človeka a on ti povie, že na zdravie,“ nasleduje hurónsky smiech mladých progresívcov a vy sa pýtate, prečo ste sa museli narodiť zrovna do tohto sveta. Ide o úryvok zo Psárovej „performance“ v rámci Silné Reči stand-up comedy show, na ktorej spolupracujú ľudia ako politicky korektný humorista, ex-Poštár Janko, dnes hlavná tvár zábavy neoliberálnej mládeže Ján Gordulič.

Čo robí sociálny menežér, copywrighter alebo account manager v nadnárodnej korporácii Saatchi & Saatchi? Občas to však uľahčia samotní aktéri tohto divadla, ktorí sa so svojim príbehom dokonca sami pochvália. Marián Psár, ukrývajúci sa ešte donedávna v anonymite za stránku Utrpenie mladého hejtera, ktorá tým najšpinavejším spôsobom urážala ľudí „politicky korektným humorom“ nám odprednášal ukážkový príbeh eticky zdeformovaného človeka v službách systému. Ona pavučina prepojenosti týchto ľudí je krásne odhalená v samotnom článku Mladého hejtera „Tieto Facebookové stránky nehejtujem, lebo sú fasa„, kde autor vyzdvihuje dnes už neexistujúcu stránku Jakub Martinec (pokračujúcu pod názvom „Zomri“, mimochodom jeden z marketingových reklamných produktov S&S sa tu aj objavil), projekt Prečo ľudom hrabe a ďalšie zvrátené stránky.

Zdravý človek sa pýta, čo je to za ľudí, ktorí sa stotožňujú so stránkou, ktorej heslom sa stane prianie smrti – „zomri“.

Vyhľadávajú každý prešľap vrátane toho, kto má koho v priateľoch, kto mu čo a akým spôsobom komentuje či dokonca lajkuje, kto robí gramatické chyby, či kde a s kým bol odfotený a pod..

Používajú vlastný slang, ktorý si prisvojili módne vlny hipsterov, yuccies a najmä zatiaľ nepreskúmaných internetových hejt-kyberkultúr: príklad hejt, dissuješ, wtf, made my day, facepalm a pod.

A tieto veci sú dnes, čuduj sa svete, spoločensky akceptované. Samozrejme, vyprodukovali to aj technológie – virtualizácia života, neschopnosť sebareflexie a zbavenie sa zodpovednosti. Človek, ktorý vám napíše alebo vás urazí z anonymného účtu si totiž myslí, že za to nenesie zodpovednosť a že sa ho to vlastne netýka. Pamätám si časy, keď sa pravičiari chovali ako ľudia, ale to akým spôsobom „vychovali“ mainstreamové médiá (s pomocou v tomto blogu uvedených špinavých facebookových stránok) svojich voličov iba dokazuje v akom zvrátenom a chorom systéme žijeme.

No a na záver kapelka The Count Five, ktorá celý tento blog začala.

Odpoveď: mená sú údajne všeobecne známe

Odpoveď: mená sú údajne všeobecne známe (???)

111

Dôkazy

A pretože, ako hovorí Miloš Zeman, inteligentný človek, si dokáže urobiť aj srandu zo seba, pridám jednu z fotomontáži s ktorou som sa vedel dokonca stotožniť.

Autor: Peter Jimmi Chymo (Prečo ľuďom hrabe), menšia úprava: LP

32f45c4b6bad7e903df35b545b63aa1b

 

Článok v ktorom som predpovedal budúce javy: Vládne nám tieňový establišment?

Rozdelili spoločnosť, v mene boja s nenávisťou šíria nenávisť a v súlade so zadaním vytvárajú paralelný štát (fictional state), ktorého konečným cieľom je získať absolútnu moc v krajine. Škandál s odhalenými informáciami okolo uniknutých dokumentov o aktivitách G. Sorosa/Nadácie pre otvorenú spoločnosť tzv. mienkotvorné médiá so zopár výnimkami (ako BleskTV Prima) úspešne blokujú. …čítajte viac…

 

Matica je ako živá pamäť národa (rozhovor s europoslankyňou Katarínou Roth Neveďalovou pre Slovenské národné noviny)

01.03.2024

„Matica slovenská je naša živá historická pamäť… je to práve Matica slovenská, ktorá tú historickú pamäť sprostredkováva… Dosiahli ste toho za 160 rokov veľa, pomohli ste tomuto národu… Matica pomohla tomu, že sme samostatná suverénna krajina… Verejne by som chcela vyhlásiť, že si prosím prihlášku do Matice slovenskej a chcela by som ju takto [...]

Umelci Matice slovenskej dosiahli európsky kontext výstavou v Štrasburgu [videoblog]

29.02.2024

Vladimír Mináč v roku 1989 povedal, že Matica slovenská je inštitúcia, ktorej kvality dosahujú európsky rozmer. Táto Mináčova veta sa darí plniť aj v 21. storočí vďaka vedeniu spisovateľa a právnika Dr. Mariána Gešpera, ktorý podobne ako Mináč, dostáva túto najstaršiu slovenskú kultúrnu ustanovizeň až do medzinárodných súvislostí, a to v duchu republikanizmu, [...]

Kulturologicko-filozofický odbor Matice slovenskej si pripomenul ďalšie zaujímavé osobnosti – priekopníka rádiotelegrafie Jozefa Murgaša a spisovateľa Ladislava Mňačka [videoblog]

23.02.2024

PRIEKOPNÍK RÁDIOTELEGRAFIE JOZEF MURGAŠ – 160 21. 2. 2024 – Kulturologicko-filozofický odbor Matice slovenskej v spolupráci s Domom Matice slovenskej Bratislava, Spolkom slovenských spisovateľov, Mladou Maticou, Slovenskými pohľadmi a predovšetkým Spoločnosťou Jozefa Murgaša a J. G. Tajovského zastúpenou Ing. Jánom Šebom zorganizovali odborné a popularizačné podujatie k [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

PhDr. Lukáš Perný, PhD.

...pravda je revolučná, pravda zvíťazí!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 240
Celková čítanosť: 787887x
Priemerná čítanosť článkov: 3283x

Kategórie