Založ si blog

Je to boj o interpretáciu sveta, interpretáciu reality

Je to vlastne všetko boj o interpretáciu sveta. Mediálne manipulácie, techniky propagandy a marketingu, hra na dobrých a zlých, čierne je biele, biele je čierne, mier je vojna a vojna je mier, sloboda je otroctvo a otroctvo sloboda.

Pre nich, „bojovníkov za slušnosť, slobodu a demokraciu“ je „normálne“ niekomu vypnúť web, zrušiť mu Facebook, označiť ho za ruského agenta bez akýchkoľvek dôkazov, znížiť mu dosah, zrušiť konto na Youtube, zdiskreditovať ho na verejných weboch na základe manipulácií, lží a poloprávd, vymazať ho z verejného života či o legitímne zvolenom premiérovi SR povedať po atentáte, že „žne čo zasial,“ len za to, že sa občas vyjadril expresívne…

Áno, je to boj! Boj o interpretáciu reality. A spisovateľ, a ani umelec a vedec, nemôžu byť nečinní ak im hrozí, že im raz zakážu písať, a to na globálnej úrovni. Podotýkam globálnej!

O dehumanizácii hovoria iba vtedy, ak sa týka ich.

O slobode slova…teda slobode médií iba vtedy, ak sa týka ich.

O demokracii iba vtedy, keď vyhrávajú oni.

V kontexte boja o slobodu slova a mier ide o všetko.

Zacitujem predsedu tej slušnej, nablýskanej a jedinej správnej tyrkysovej strany:

„Hodíme mu pod nohy všetky polená… a spolu ho zastavíme… zastavíme ho…“

Nuž, už ho zastavili, takmer fatálne. A nedokážu si to ani len priznať, že sú to oni, kto to všetko spôsobili. Ba naopak, v šírení nenávisti voči väčšine národa pokračujú.

Čo je nového v Spolku slovenských spisovateľov [úvodník v Literárnom týždenníku, B. Brendza, L. Perný]

19.06.2024

Článok predsedu a podpredsedu Spolku slovenských spisovateľov, ktorý vyšiel v Literárnom týždenníku. Dofinancovanie časopisu SSS Literárny týždenník (Denník N a StartItUp šírili nepravdivé informácie) Liberálny web StartItUP a Denník N zaútočili na Literárny týždenník (LT) a Spolok slovenských spisovateľov (SSS). Redaktor média StartItUp sa dopytoval poslancov, či [...]

Estetická analýza a kulturologický výskum tvorby ženských autoriek Matice a SZPB [video]

18.06.2024

Predmetom štúdie je odborná kulturologická analýza tvorby žien v rámci súčasného Výtvarného odboru Matice slovenskej (a s nim spriaznených slovenských výtvarníčok), ktorý pôsobí pri Galérii Matice slovenskej v Bratislave pod odborným kurátorským vedením Dr. Ladislava Skraka, ktorý je súčasne predsedom VO MS. Súčasťou príspevku je aj krátky historický exkurz k [...]

Slovensko má prezidenta, ktorý si uvedomuje historickú kontinuitu a význam slovenských osobností

17.06.2024

„Práca prezidenta nemá byť o teatrálnych gestách, ale o poctivej práci pre ľudí… Ľudia sú nositeľom moci.. Slovo národ sa nemôže stať obeťou politickej korektnosti… Slovenský národ má právo na historický fakt, že demokratická Slovenská republika vznikla ako nástroj jeho sebaurčenia.“ – nový demokraticky zvolený prezident Slovenskej republiky Peter [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

PhDr. Lukáš Perný, PhD.

...pravda je revolučná, pravda zvíťazí!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 262
Celková čítanosť: 846147x
Priemerná čítanosť článkov: 3230x

Kategórie